понеділок, 22 липня 2024 12:22

У Білому домі сказали, чи планує Байден достроково складати повноваження

У Білому домі сказали, чи планує Байден достроково складати повноваження
Президент США Джо Байден не має наміру достроково скласти повноваження після того, як вирішив не брати участі у виборах 2024 року. Фото: eastnews.ua

Президент США Джо Байден не збирається достроково складати повноваження після того, як вирішив не брати участі у виборах 2024 року.

Про це 22 липня повідомили у Білому домі, передає CNN.

"Після Дональда Трампа Байден успадкував економіку у вільному падінні, зростаючі показники насильницьких злочинів та підірвані альянси. Президент зумів забезпечити велике економічне зростання та найнижчий рівень злочинності за майже 50 років, а у НАТО з'явилися нові члени. Він планує завершити свій термін на посаді і забезпечити ще більше історичних результатів для американського народу", - заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс.

Байден, який у неділю оголосив про вихід з президентських перегонів, не має запланованих подій на понеділок - він залишається вдома на лікуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на нафту злетіли на тлі виходу Байдена з президентської гонки

У Білому домі зазначили, що додаткові деталі про графік президента на решту тижня оголосять ближчим часом. Серед іншого, очікують звернення до нації, в якому Байден обіцяв пояснити причини свого рішення.

"Рішення Байдена зняти кандидатуру не було пов'язано з проблемами зі здоров'ям", - йдеться в анонімному коментарі від посадовця з Білого дому журналістам.

Співрозмовник заявив, що останнім часом президент не проходив серйозних медичних обстежень, окрім щоденного спілкування з лікарем для моніторингу його лікування після зараження Covid-19.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Майк Джонсон закликав президента Джо Байдена негайно піти у відставку. Він також зазначив, що балотування віцепрезидентки Камали Гарріс не покращить перспективи демократів, адже вона "співвласниця катастрофічних політичних провалів адміністрації Байдена".

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі сказали, чи планує Байден достроково складати повноваження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі