субота, 26 січня 2019 13:04

В Австрії засудили сепаратистку, яка закликала Путіна ввести війська

  Засновницю організації Staatenbund Osterreich Моніку Унгер засудили до 14 років ув’язнення за державну зраду.
Засновницю організації Staatenbund Osterreich Моніку Унгер засудили до 14 років ув’язнення за державну зраду.

В Австрії суд засудив засновницю організації Staatenbund Osterreich 42-річну Моніку Унґер до 14 років ув'язнення. Її визнали винною за кількома пунктами обвинувачення, в тому числі державній зраді.

Унґер "наказувала" австрійській армії повалити уряд і попросити військової допомоги у президента Росії Володимира Путіна, повідомляє "Радіо Свобода".

  Кримінальний суд австрійського міста Грац
Кримінальний суд австрійського міста Грац

Вирок зачитали в суді міста Гратц на півдні Австрії. За словами судді, він повинен стати "чітким сигналом, що антидержавна діяльність не буде толеруватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Расмуссен буде на висуненні Порошенка - нардеп

Унґер визнала, що намагалася замінити державних посадовців членами власної організації, проте назвала себе "жертвою репресивної системи".

Унґер і ще 13 членів руху Staatenbund Osterreich заарештували навесні 2017 року. Її заступник, 71-річний колишній офіцер поліції, отримав 10 років ув'язнення. Решту заарештованих членів визнали винними у формуванні антидержавної організації. Вони отримали вироки від дев'яти місяців до трьох років.

Унґер заснувала організацію Staatenbund Osterreich ("Конфедерація Австрії" ) у 2015 році, до якої встигли вступити 2600 членів. "Конфедерація Австрії" видавала власні "дипломатичні паспорти", забороняла своїм членам сплачувати податки в австрійський бюджет і зібрала майже 40 тисяч євро збору за внесок нерухомості у власний "земельний кадастр". Представники організації запевняли, що внесення в цей реєстр робить іпотечні кредити на житло недійсними.

Зараз ви читаєте новину «В Австрії засудили сепаратистку, яка закликала Путіна ввести війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі