четвер, 02 жовтня 2008 11:07

В Антимонопольному комітеті зацікавилися ідеями Черновецького

Антимонопольний комітет України рекомендував КП "Київський метрополітен" утриматися від встановлення необгрунтованих тарифів на проїзд у столичному метрополітені.

Про це повідомили в прес-службі АМК.

Як стало відомо київському відділенню комітету, підприємство планує підвищити проїзд в метро. Тому відділення АМК, захищаючи права пасажирів, провело застережливу роботу.

Рекомендації є обов`язковими для розгляду в КП "Київський метрополітен", який сьогодні є монополістом з перевезення в підземці столиці.

Головне управління з питань цінової політики Київської міськдержадміністрації вважає оптимальним встановити в столиці тариф за одну поїздку в метро у розмірі 2 грн. Зараз вартість однієї поїздки становить 50 коп.

30 вересня Київрада доручила КМДА забезпечити збереження для киян в довгострокових проїзних квитках діючі на вересень 2008 року тарифи на проїзд в комунальному пасажирському транспорті - 50 копійок.

Депутати рекомендують мерії, яка безпосередньо встановлює тарифи на проїзд у місті, прийняти пропозицію Головного управління цінової політики КМДА про граничні рівні вартості проїзних документів. Таким чином затверджено рекомендовану граничну вартість.

Вартість місячного проїзного квитка на метро пропонується встановити у розмірі 80 грн.; на один вид наземного транспорту (трамвай, тролейбус або автобус) – 60 грн.; на два види транспорту, один із яких метро – 130 грн.; на два наземні види транспорту – 110 грн.; на три наземні види транспорту – 140 грн.; на чотири види транспорту (зокрема й метро) – 199 грн.

Проїзні на квартал: на метро – 199 грн.; на один вид наземного транспорту (трамвай, тролейбус або автобус) – 150 грн.; на два види транспорту, один із яких метро – 325 грн.; на два наземні види транспорту – 275 грн.; на три наземні види транспорту – 350 грн.; на чотири види транспорту (зокрема й метро) – 499 грн.

Проїзні на рік: на метро – 365 грн.; на один вид наземного транспорту (трамвай, тролейбус або автобус) – 275 грн.; на два види транспорту, один із яких метро – 575 грн.; на два наземні види транспорту – 495 грн.; на три наземні види транспорту – 660 грн.; на чотири види транспорту (зокрема й метро) – 799 грн., повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Антимонопольному комітеті зацікавилися ідеями Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі