вівторок, 31 липня 2018 13:00

Успішну Україну можуть створити тільки самі українці - Ніколаєнко

Успішну Україну можуть створити тільки самі українці - Ніколаєнко
Ми, українці, повинні розуміти, що робити з нашої країни успішну - тільки в наших же власних інтересах - голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко. Фото: Партія "Основа"

Українці повинні зрозуміти, що добра і благополуччя Україні ззовні мало хто бажає. Адже думка про те, що, "рука Москви" - це погано, зовсім не означає, що умовна "рука Європи" або "рука Америки" - це однозначно добре. З такою заявою в ефірі однієї з політичних програм виступив голова політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Ми, українці, повинні розуміти, що робити з нашої країни успішну - тільки в наших же власних інтересах. Ніхто не замислюється, чому, наприклад, вирубка лісу в інтересах Європи краще, ніж вирубка лісу в інтересах Росії. Так нічим не краще! І вплив Заходу, особливо прихований, з боку міжнародних фінансових груп, потрібно досліджувати. Саме про це - законопроект авторства одного з лідерів нашої партії Сергія Тарути, покликаний впорядкувати можливості політичного впливу іноземних гравців на Україну. Документ створений для того, щоб ми, українці, розуміли, хто і навіщо лобіює ті чи інші ініціативи в Україні. Коли в цьому лобіюванні через різні громадські організації присутня велика частка зовнішнього фінансування, вони повинні бути підзвітними", - пояснив Ніколаєнко.

В якості успішного прикладу боротьби з зовнішнім лобіюванням політик навів Угорщину, керівництво якої обмежує діяльність в країні структур, пов'язаних з фінансистом Джорджем Соросом.

Найчастіше основним предметом меркантильних інтересів зовнішніх гравців є земельні питання, а також нафтогазовидобувна галузь, пояснює Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Практика політичної торгівлі міністерськими посадами шкодить якісній роботі уряду – Ніколаєнко

"Ми як партія, звичайно, за ринок землі в Україні. Але важливо розуміти, як його коректно запустити, щоб не перетворити процес в аналог ваучерної приватизації 90-х. Другий момент - це нафтогазова система. Ринок потрібен. Але зараз під виглядом приватизації або корпоратизації підприємств нафтогазової галузі хтось хоче отримати контроль над галуззю нафтогазовидобутку. Ми розуміємо, що потрібно брати кращий досвід, коли досить сильні в економічному плані країни дали бій сильним структурам світового масштабу", - додав політик.

Українській владі слід розширювати географію партнерів для кооперації, вважає Ніколаєнко.

"Україні нічого боятися - на ринках Росії і Європи світ не закінчується. Наша країна - з великими внутрішнім ринком і відкладеним попитом. Величезні ринки і капітали сьогодні зосереджені в країнах Азії, Близького Сходу. Їх гравці шукають можливості інвестувати в тому числі і в Україні. і важливо, щоб українська влада розуміла масштаби географії надійних партнерів, розуміла, де шукати надійних союзників, у яких немає прихованого інтересу до наших земель і у яких історично немає проблем з нашою країною", - підсумував голова "Основи".

Зараз ви читаєте новину «Успішну Україну можуть створити тільки самі українці - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі