пʼятниця, 23 травня 2008 12:52

Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи

Президент України Віктор Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи. Про це він заявив сьогодні у Києві, відкриваючи саміт з питань енергетичної безпеки.

Зокрема, глава держави запропонував підписати спільну заяву щодо створення Балто-Чорноморського енергетичного простору. За словами Президента, це покращить можливості виробників і транзитерів енергоресурсів у контексті транспортування каспійської нафти на європейські ринки.

Крім того, Ющенко запропонував підписати спільну заяву стосовно розбудови нафтопроводу Одеса-Броди до Гданьська, Плоцька та інших країн ЄС. За його словами, експертні оцінки підтверджують окупність такого проекту.

Говорячи про будівництво нового НПЗ в Україні, Президент України сказав: "Він несе високу вигоду і має перспективи". Він також запросив від імені України всіх учасників саміту приєднатися до реалізації цього проекту.

Третім документом, запропонованим Ющенком до підпису, є Київська декларація, яка має на меті окреслити основні принципи співпраці між країнами – учасницями саміту та країнами G8 та Євросоюзу, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко запропонував учасникам енергетичного саміту підписати три документи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі