четвер, 23 серпня 2007 15:02

Ющенко задоволений Тимошенко і запропонував підписати угоду

Президент Віктор Ющенко провів у четвер зустріч із лідером БЮТ Юлією Тимошенко на її прохання.

Співрозмовники обговорили перебіг виборчої кампанії та доцільність проведення 30 вересня, в день голосування, референдуму щодо змін до Конституції.

Про це по завершенні зустрічі, яка проходила в президентському Секретаріаті, повідомив його керівник Віктор Балога.

За його словами, на початку бесіди президент зазначив, що в ході його численних робочих поїздок по країні, спілкування з людьми відчуває широку народну підтримку виборів.

На думку Ющенка, зараз блок "Наша Україна – Народна самооборона" і БЮТ "разом проводять велику роботу для перемоги демократичних сил 30 вересня".

У цьому зв"язку він висловився за якнайшвидше підписання лідерами двох політичних сил угоди про взаємну співпрацю, яка має формалізувати взаємні зобов"язання для подальшої спільної роботи у Верховній Раді шостого скликання.

"У цьому документі необхідно сформулювати всі питання, які сьогодні найбільше важливі для виборців", – зробив акцент президент, повідомляє його прес-служба.

Під час зустрічі Ющенко також висловився за ухвалення нової конституції, але наголосив, що синхронізація конституційного плебісциту з виборами створює ризик його легітимності.

"Результати референдуму можуть бути оскаржені в судах", – вказав президент.

Він також звернув увагу на важливість чіткого формулювання запитань, на які мають відповісти українці. На думку президента, слід чітко зазначити норму Конституції, яку пропонується змінити, "щоб люди знали, за що голосують".

Як повідомив Балога, Ющенко оцінив рішення Центральної виборчої комісії про відмову в реєстрації ініціативних груп із проведення референдуму виключно у правовій площині.

При цьому президент сказав, що голова ЦВК Володимир Шаповал підтримує ідею референдуму, однак наполягає на юридичній бездоганності всіх процедур.

Як відомо, лідер БЮТ звинуватила "Нашу Україну" у змові з Партією регіонів щодо проведення референдуму, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко задоволений Тимошенко і запропонував підписати угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі