неділя, 23 квітня 2006 11:53

Ющенко взяв участь у передачі Благодатного вогню

Президент Віктор Ющенко, прем"єр-міністр країни Юрій Єхануров і мер Києва Леонід Черновецький взяли участь у церемонії передачі представникам церков України Благодатного вогню з Єрусалима.

У Велику суботу у вечірній церемонії в Софійському соборі взяли участь вищі ієрархи - предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, предстоятель Української автокефальної православної церкви митрополит Мефодій, предстоятель Української єпархії Вірменської апостольської церкви єпископ Грігоріс Буніатян.

Ющенко та представники українських церков зустріли процесію з Благодатним вогнем у дворі Софійського собору, де хор виконував Великодні співи.

Семінаристи та президент усередині Софійського собору запалили від благодатного вогню 33 свічки і встановили їх на свічниках. Після цього представники церков запалили лампадки від свічки з Благодатним вогнем для подальшого розповсюдження по своїх храмах.

У церемонії взяли участь й інші високопосадовці. Зібралися й віруючі миряни, щоб запалити свої свічки від Благодатного вогню. Були присутні й молодші доньки президента Христина та Софія.

Як розповів керівник управління секретаріату Маркіян Лубківський, запрошення керівництву Української православної церкви Московського патріархату було направлене ще в cуботу вранці. Однак до Софійського собору досі ніхто не приїхав, причини цього поки що не відомі.

Раніше Віктор Ющенко з дружиною Катериною Чумаченко відвідали Великоднє богослужіння у Володимирськосму соборі Києва, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Службу віправляв предстотель УПЦ КП патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

Після служби Президент України привітав усіх громадян держави з Великоднем. 

- У цей день нашою метою було подати сигнал єдності у Христі всім і кожному, незалежно від того, в який храм чи собор ми ходимо, - сказав він.

І додав, що цього року Україна вперше святкує Воскресіння Христове з Благодатним вогнем, привезеним із Єрусалима.

А у великодньому кошику президентського подружжя були солодощі. Це частина родинної традиції. За словами  Ющенка, щороку на Великдень його сім"я з дітьми випікає пасхальні колачі та розписує писанки, пише ForUm.





Зараз ви читаєте новину «Ющенко взяв участь у передачі Благодатного вогню ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі