середа, 08 жовтня 2008 15:23

Ющенко вже встиг дати інтерв"ю італійській газеті La Repubblica

Президент України Віктор Ющенко вважає, що не слід драматизувати ситуацію в Україні через розпад "помаранчевої коаліції".

Про це він заявив в інтерв"ю італійській газеті La Repubblica, надрукованому сьогодні.

Відповідаючи на запитання, чи може через розкол "помаранчевої коаліції" до влади в Україні "повернутися проросійський уряд", Ющенко зазначив: "Не варто так драматизувати ситуацію. Я б сказав, що сьогодні ми є свідками зростання і становлення молодої української демократії. Також я закликаю не міфологізувати словосполучення "помаранчева коаліція". Коаліція – це, в першу чергу, узгоджена позиція політичних сил, і немає нічого трагічного в тому, що інколи ці позиції розходяться".

Водночас, на запитання щодо дострокових парламентських виборів, Президент сказав: "Я не є прихильником дострокових виборів, тому що сьогодні держава потребує економічної та політичної стабільності. Однак, якщо криза буде тривати, я буду змушений виконати свій конституційний обов"язок".

Сьогодні Ющенко прибув з дводенним офіційним візитом до Італійської Республіки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вже встиг дати інтерв"ю італійській газеті La Repubblica». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі