пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:01

Ющенко вимагає у Тимошенко грошей на вибори

У листі до Прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що за інформацією, отриманою від Центральної виборчої комісії України, на заходи щодо підготовки і проведення позачергових виборів народних депутатів України 7 грудня 2008 року необхідно 417,5 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Вказані кошти не можуть бути виділені Верховною Радою України шляхом внесення відповідних змін до закону про Державний бюджет України на 2008 рік, враховуючи дострокове припинення її повноважень.

Таким чином, підкреслює Віктор Ющенко, з метою реалізації положень Конституції України, які передбачають, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади і органи місцевого самоврядування, народне волевиявлення здійснюється через вибори, Кабінет Міністрів України зобов"язаний ухвалити рішення про виділення коштів на організацію і проведення вказаних позачергових виборів до парламенту з резервного фонду бюджету України, який якраз і сформований для здійснення непередбачених витрат, які не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проекту бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко вимагає у Тимошенко грошей на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі