пʼятниця, 20 квітня 2007 16:57

Ющенко відчитав Медведька за непослух

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Генеральна прокуратура в умовах політичної кризи має відігравати чільну роль у контролі за виконанням національного законодавства, Указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради тощо. Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

Говорячи про ситуацію в ГПУ, Президент зазначив – нині йдеться про те, чи здатні її працівники в умовах того складного виклику, перед яким стоїть країна, діяти як того вимагає закон, вистояти "проти напору політичного, корупційного".

"Те, що ми з вами є свідками найбільшого корупційного скандалу – це очевидний факт. Усі разом ми можемо зробити прекрасні висновки, уроки виходячи з цього скандалу, але переконаний, що соло у цьому аспекті повинна грати Генеральна прокуратура", – наголосив Президент, додавши, що звернувся із відповідними запитами до генерального прокурора Олександра Медведька.

"Генеральний прокурор на засіданні РНБО давав відповідь про те, що він буде стояти на стороні закону, Указу Президента... Але на практиці видається все по іншому. Не працює Указ по рішенню РНБО, не працює Указ від 2 квітня в тих моментах, де Генеральна прокуратура повинна робити гідний правовий нагляд", – констатував Глава держави.

Президент наголосив, що існуючу проблему слід вирішувати виключно у правовій площині, щоб "країна, нація, будь-яка політична сила почали звикати жити по закону".

"Але те ігнорування, яке сьогодні демонструє уряд в цьому питанні, є поганим прикладом ставлення до закону з боку державних інституцій", – відзначив Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко відчитав Медведька за непослух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі