четвер, 03 квітня 2008 11:23

Ющенко: Україна повністю відповідає критеріям кандидата в НАТО

Президент України Віктор Ющенко висловлює переконання, що від поглиблення співробітництва, а в перспективі й приєднання України до НАТО виграють усі сторони.

Як повідомили у прес-службі Президента, про це Ющенко заявив в інтерв`ю румунській газеті "Евеніментул Зілей".

"По суті, процес входження України у структури НАТО стане процесом побудови нової безпекової формули для Європи. А для України це буде фінальне розривання всіх пут, які прив`язують нас до негативного досвіду європейського минулого", – сказав він.

Президент висловив упевненість, що Україна повністю відповідає критеріям, необхідним для надання їй статусу кандидата на членство в НАТО. "Політична стабільність та демократичний розвиток суспільства – це умова "a priori". Але якраз у цих питаннях Україна не просто відповідає вимогам та критеріям, а й частково, можна сказати, "випереджає графік". Думаю, що наші партнери як в НАТО, так і в ЄС, поділяють таку точку зору", – сказав Президент, відповідаючи на запитання щодо реформ, які передбачатиме План дій щодо членства.

Ющенко підтвердив, що проведення широкого комплексу внутрішніх реформ, як вимога ПДЧ, є вкрай необхідним для України, оскільки вони "спонукають досягати відповідності сучасним європейським стандартам у багатьох сферах життя".

Президент зазначив, що такі реформи стосується не лише сфери національної безпеки, правоохоронної системи та війська.

"Не менш важливим є досягнення стабільних показників економічного розвитку держави. Бо саме вони гарантують адекватний внесок України у рамках її співпраці не лише з НАТО, а й у перспективі з Європейським Союзом. Тому ми твердо налаштовані на досягнення усіх передбачених у цій сфері критеріїв", – сказав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: Україна повністю відповідає критеріям кандидата в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі