вівторок, 17 червня 2008 12:54

Ющенко розповів французам про свою найбільшу симпатію і розчарування

Ющенко розповів французам про свою найбільшу симпатію і розчарування
Президент України Віктор Ющенко розчарований економічною політикою Кабінету міністрів.

Про це він сказав в інтерв"ю кореспонденту французького видання La CROIX, повідомила прес-служба Глави держави.

"Якщо хочете відверто: це уряд, до якого я відчуваю найбільшу симпатію. Але й найбільше розчарування його економічною політикою", - зазначив Ющенко.

При цьому він наголосив, що з першого дня радив Тимошенко відмовитися від популізму: "Не перетворюйте міністрів на Дідів Морозів, які роздають солодощі".

На питання, чи вважає він, що потрібно міняти прем"єр-міністра, Ющенко зазначив: "Ні, потрібно міняти його політику. Головною метою уряду має стати стабілізація цін та бюджет, економічне зростання і лише потім вибудовування соціальної політики. Останній пункт не має йти, поки не буде досягнуто двох перших".

Також Ющенко наголосив, що потрібно переходити до ринкових правил.

"Нам потрібно переходити на роботу відповідно до правил ринку, а не повертатись до адміністративних підходів. Це головна проблема цього уряду. За останні п"ять місяців інфляція виросла до 13%, і це в чотири рази більше, ніж в ЄС. Вона зачіпає, зокрема, продовольчі товари. Як таке можливе, якщо зважити, що Україна є одним з найбільших виробників сільськогосподарської продукції. Це відбувається через відмову працювати за ринковими правилами", - додав Ющенко.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко розповів французам про свою найбільшу симпатію і розчарування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі