вівторок, 21 жовтня 2008 11:39

Ющенко погодився з рішенням КС щодо референдуму

Позиція президента значною мірою співпадає з позицією Конституційного суду щодо рішення КС стосовно референдуму за народною ініціативою. Про це повідомила представник Президента в КС та ЦВК Марина Ставнійчук.

"Безперечно, що президент зобов"язаний прийняти відповідне рішення щодо призначення або непризначення референдуму у випадку неконституційності питань референдуму. У цьому його позиції з КС співпадають", - заявила вона.

Нагадаємо, що сьогодні КС офіційно оприлюднив своє рішення щодо повноважень президента стосовно референдуму. Згідно з рішення КС, виключне право народу на референдум не може бути обмежене главою держави.

Таким чином, Президент зобов"язаний оголосити проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою, якщо його ініційовано з додержанням встановлених Конституцією та законами вимог щодо організації і порядку проведення референдумів.

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Ющенко погодився з рішенням КС щодо референдуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі