середа, 27 серпня 2008 13:30

Ющенко підвищить ЧФ Росії плату за базування у Севастополі

Київ на переговорах з російською стороною може порушити питання про підвищення щорічної орендної плати за базу в Севастополі для Чорноморського флоту РФ, яка останні роки складає близько 100 млн дол.

Із такою заявою виступив Президент України Віктор Ющенко, передає Reuters. "Безумовно, я хотів би, щоб ми виконали угоду, якою передбачається дислокація російського Чорноморського флоту до 2017 р., це - обов"язок України, ми повинні бути передбаченими партнерами, але для того, щоб це перебування для України було комфортним, прозорим, зрозумілим, нам треба зробити багато в режимі, процедурах перебування Чорноморського флоту в Севастополі, включаючи, безумовно, питання, що стосуються орендної плати, нових фінансових умов", - додав він.

За словами Ющенка, поточна вартість оренди визначалася в мить, коли в Україні і Росії земля оцінювалася за нульовою ставкою. Також глава держави відзначив, що більшість активів, які використовуються російськими військовими підрозділами, взагалі не враховувалися як активи, за які необхідно платити.

Ющенко відзначив, що, не дивлячись на те, що Україна вважає неприйнятним рішення Росії визнати незалежність грузинських територій Південної Осетії і Абхазії, що відокремися, Київ не ставитиме питання про достроковий вивід з Севастополя Чорноморського флоту РФ.

Раніше Ющенко заявив, що Україна не підтримує рішення Росії про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії. Він додав, що Україна наполягає на непорушності міжнародного принципу збереження територіальної цілісності будь-якої держави, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підвищить ЧФ Росії плату за базування у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі