вівторок, 03 червня 2008 11:00

Ющенко підписав закон з формування дохідної частини бюджету

Ющенко підписав закон з формування дохідної частини бюджету
Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо формування прибуткової частини бюджету) з пропозиціями президента.

За відповідний законопроект у вівторок повторно проголосували 226 народних депутатів з 448 зареєстрованих.

У сесійній залі президент Віктор Ющенко підписав ухвалений закон.

При першому голосуванні електронна система для голосування "Рада" під час голосування дала збій, і на табло не з"явився результат голосування.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначив, що це пов"язано з реєстрацією нових народних депутатів, і їх карток в системі для голосування.

Нагадаємо, що Конституційний суд з 22 травня припинив дію статей держбюджету-2008, в яких містилися окремі норми податкового, митного, бюджетного і соціального законодавства.

 Верховна Рада 23 травня ухвалила окремий закон з цими нормами, внісши до них додаткові рамки, який повинен набути чинності заднім числом - з 22 травня. Проте президент повернув його до парламенту з рядом пропозицій, що стосувалися виключно земельного законодавства.

Як повідомив перший заступник глави секретаріату президента, представник президента в уряді Олександр Шлапак під час виступу у Верховній Раді у вівторок, президент виступає за врегулювання всіх спірних питань в земельній сфері спеціальними законами.

"Глава держави, внісши пропозиції щодо редакції спірних норм (щодо регулювання ринку землі), спеціально уникав спроб їх прямого регулювання, подав приклад вирішення проблем спеціальними законами, а не під час вирішення бюджетних проблем", - відзначив він.

Разом з тим Шлапак відзначив, що "в стінах парламенту вже два роки розробляється законопроект N0883 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння будівництву. На думку фахівців, він (законопроект) здатний вирішити низку проблем, які існують в земельній сфері, зокрема тих, про які я говорив. Цей проект готовий до другого читання".

За матеріалами: Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав закон з формування дохідної частини бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі