субота, 19 квітня 2008 17:26

Ющенко очистив від сміття дендропарк "Олександрія" у Білій Церкві

Ющенко очистив від сміття дендропарк "Олександрія" у Білій Церкві

У День довкілля Президент України Віктор Ющенко у Білій Церкві на Київщині взяв участь у толоці із впорядкування державного дендропарку "Олександрія" Національної академії наук. Акція відбулася в рамках Весняної толоки з озеленення та благоустрою, що проходить в Україні відповідно до Указу Глави держави.

Загалом у толоці взяло участь близько 2000 осіб. Серед них - представники київської обласної влади, місцевої влади Білої Церкви, районних адміністрації, місцевих підприємств, студенти.

Учасники толоки зібрали сміття та гілля, а також попрацювали над очисткою ставків, схилів і берега річки Рось від повалених дерев, посадили на території парку саджанці троянд, гінкго та ялівцю. В. Ющенко посадив в парку поширене в західних Карпатах дерево з сімейства соснових - модрину європейську.

Також участь у толоці взяли заступник Глави Секретаріату Президента Юрій Богуцький, народний депутат Іван Плющ та голова Київської ОДА Віра Ульянченко.

В "Олександрії" Президент також відвідав заснований тут в 1962 році музей, в якому виставлені копії портретів засновників парку - родини графів Браницьких; фотографії, що розповідають про етапи розвитку цієї пам"ятки; унікальна колекція мармурових скульптур із зібрання Браницьких.

Віктор Ющенко за власної ініціативи вже протягом 5 років висаджує зелені насадження в різних регіонах України: зокрема, в Київській, Херсонській, Житомирській, Закарпатській, Черкаській, Одеській, Полтавській областях.

Державний дендропарк "Олександрія" є одним з найбільших в Україні та вважається взірцем садово-паркового мистецтва кінця XVIII - початку XIX ст., де природний краєвид гармонійно поєднується з архітектурними спорудами, ставками та річкою Рось. У різні часи парк відвідували Тарас Шевченко, Олександр Пушкін, Гавриїл Державін, Адам Міцкевич, Олександр Бердяєв, імператори Олександр І та Микола І, інші члени імператорської родини.

З 1946 року парк підпорядкований Національній академії наук України. На сьогодні "Олександрія" займає площу в 297 га, колекція рослин парку налічує понад 2000 видів та форм.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко очистив від сміття дендропарк "Олександрія" у Білій Церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі