середа, 24 грудня 2008 10:02

Ющенко обіцяв стабільну гривню через тиждень

Президент Віктор Ющенко переконаний, що найближчими днями на валютному ринку буде досягнуто стабільність і гривня укріпить свої позиції.

Про це він сказав під час підсумкової прес-конференції у вівторок.

"У мене є відчуття, що за 7 днів стабілізація на валютному ринку буде досягнута", - сказав Ющенко.

"Переконаний, проблема стабільності національної грошової одиниці сьогодні вичерпується. Найближчі дні до нового року ми будемо мати все нові і нові свідчення того, як криза іпотечна, фондова, а потім валютна і курсова знаходять певну рівновагу", - додав він.

"Хороша новина – в тому, що валютна криза закінчується, банківська система виходить з ліквідністю і платіжністю", - сказав президент.

При цьому Ющенко зазначив, що в України залишаться "великі проблеми, що стосуються бюджетної кризи, яка зачіпає підвалини національниї економіки".

Президент також зазначив, що останні місяці гривня пережила одну з найбільших атак за весь час свого існування.

"50 мільярдів гривень вивели з банківської системи. 6,7 мільярдів доларів люди купили в кіосках і на ринку. Щоб обслугувати відтік депозитів, Нацбанк продав 6,5 із своїх запасів мільярдів доларів. Це великі удари, щоб витримати стабільність", - розповів він.

Водночас президент зазначив, що "це вже позаду".

"Все це завершено, і з кожним днем ми будемо бачити гривню, яка стає стабільнішою", - сказав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко обіцяв стабільну гривню через тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі