середа, 12 листопада 2008 10:34

Ющенко не пробачив Тимошенко "загравання" з Януковичем

Ющенко не пробачив Тимошенко "загравання" з Януковичем
Президент України Віктор Ющенко вважає єдиними виходом із політичної кризи, яка виникла в країни через розпад у вересні цього року коаліції БЮТ та НУ-НС, проведення позачергових парламентських виборів. Про це він сказав в інтерв"ю польській газеті Rzeczpospolita, опублікованому в середу.

Ющенко звинуватив прем"єр-міністра Юлію Тимошенко у спричиненні політичної кризи через її нібито намагання створити ширшу коаліцію з Партією регіонів.

"Є тільки одна можлива реакція на спричинену прем"єром перманентну кризу в нашій країні – це проведення нових парламентських виборів", - сказав український президент.

Ющенко також відкинув можливість відновлення роботи коаліції БЮТ і НУ-НС.

"Сьогодні немає можливості повернення до старої коаліції", - заявив він.

Президент України не назвав журналістам дати планованих виборів, зауваживши, що вони не проводитимуться під час різдвяних свят.

Він наголосив, що кошти на фінансування виборів повинні бути закладені в бюджет на 2009 рік.

Ющенко також висловив думку, що Тимошенко своїм намаганням створити коаліцією з Партією регіонів хотіла змінити стратегічну ціль інтеграції України з Європейським Союзом на користь активнішої співпраці з Росією.

"В Україні триває дискусія, в якому напрямку повинна рухатися наша держава. Повертатись до минулого чи рухатись в сторону Європи? Власне ця дилема спричинила розпад попередньої коаліції, коли один з наших союзників (БЮТ) почав намагатись створити нову більшу коаліцію, бажаючи змінити курс, яким рухалася наша країна...", - сказав він.

Президент України Ющенко перебував 11 листопада у Польщі з візитом для участі в урочистостях з нагоди до дня 90 річниці відновлення незалежності польської держави.

В рамках візиту він дав інтерв"ю іноземних ЗМІ, серед яких, крім польських був представник французького інформаційного агентства AFP.

УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко не пробачив Тимошенко "загравання" з Януковичем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі