вівторок, 13 травня 2008 12:21

Ющенко не хоче, щоб Конституцію придумували у кущах

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, що проект Конституції має розробляти виключно конституційна рада.

"Циркулуюється багато чуток про те, що хтось в кущах написав Конституцію і намагається таким же авантюрним шляхом, як це робилося в 2004 році з авторами, яких ви добре знаєте, просунути через парламент, через порушення закону, через надумане створення ТСК зміни до Констиутції", - зазначив Ющенко у заяві для журналістів у вівторок.

"Це зміни, які написані під персональне замовлення. Я вас всіх попереджаю – це є чергова загроза Україні!", - наголосив президент.

"Я хотів би, щоб ми робили уроки з того, що відбувалося три роки тому, із того конфлікту, до якого була приведена нація політичними авантюристами ", - попросив Ющенко.

За його словами, тоді було зроблено кілька серійних помилок.

Ющенко наголосив, що не можна формувати Конституцію "в рамках клубного інтересу".

"Я наполягаю на тому, що єдине місце, де формуються національні конституційні ініціативи – це національна конституційна рада, де працюють журналісти, правники, фахівці конституційного права, представники всіх політичних сил. Це єдина площадка, де представники всіх груп нації можуть сісти за круглий стіл і міркувати щодо формату і змістовної частини конституції", - зазначив президент.

Водночас Ющенко наголосив, що не бачить конституційного процесу без участі парламенту.

Він запевнив, що обов"язково внесе до парламенту проект Національної конституційної ради, після чого там буде створена тимчасова комісія і представники всіх політичних сил зможуть внести до нього свої пропозиції.

Наступними кроками у внесенні змін до конституції Ющенко назвав висновок конституційного суду і "акцепт на зміни до Конституції має дати українська громадськість на референдумі".

При цьому Ющенко попросив журналістів доносити правдиву інформацію з цього приводу до громади.

У нас є варіанти. Якщо ми не щирі, якщо в нас коротка історична пам"ять, ми можемо просто повернутися до того, що у нас було у 2004 році. Я переконаний, що це призведе до протистояння", - наголосив президент.

"Ніхто під чиїмсь політичним чоботом жити вже не буде. Я поклав своє здоров"я, щоб ця країна не повернулася назад. Вона не повернеться, я даю вам слово", - запевнив він.

Як відомо, на вівторок планувалося звернення президента у Верховній Раді.

БЮТ заблокував трибуну парламенту, мотивуючи це необхідністю розгляду в першу чергу антиінфляційних законопроектів, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче, щоб Конституцію придумували у кущах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі