вівторок, 15 квітня 2008 13:20

Ющенко наказав Тимошенко розібратися з корупцією в Кабміні

Президент Віктор Ющенко просить уряд розглянути питання боротьби з корупцією у виконавчій гілці влади в зв"язку зі створенням великої кількості нових відомств.

"Я б просив розробити відповідне доручення уряду розглянути це питання", - сказав Ющенко в ході наради з питань боротьби з корупцією у вівторок у Києві, у якому також бере участь прем"єр Юлія Тимошенко.

Президент нагадав, що за 11 місяців роботи попереднього уряду (на чолі з Віктором Януковичем) було створено 6 нових органів виконавчої влади, 4 комітети, що "збільшило їхню кількість до рекордних 20 міністерств, 37 центральних органів виконавчої влади".

"Такої системи управління немає в жодній європейській країні", - підкреслив Ющенко, додавши, що це є "одним з мотивів формування корупції у вищих державних ешелонах".

Крім того, Ющенко відзначив, що додатково було введено 36 посад заступників міністрів і 22 посади заступників керівників інших органів виконавчої влади.

"На 85% змінився кадровий склад міністерств і більш ніж наполовину - керівний склад інших органів виконавчої влади... Це також корупція", - сказав президент.

Крім того, Ющенко доручив керівництву Міністерства внутрішніх справ, Службі безпеки і Генеральній прокуратурі протягом трьох тижнів сформувати новий план боротьби з корупцією.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко наказав Тимошенко розібратися з корупцією в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі