середа, 30 вересня 2009 21:22

Ющенко може позмагатись з Тимошенко у другому турі - Карасьов

Ющенко може позмагатись з Тимошенко у другому турі - Карасьов

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає поганим те, що Кремль хоче бачити президентом України одних кандидатів і не хоче бачити інших.

Про це він заявив у середу ввечері в ефірі програми Шустер Live, коментуючи заяву Віктора Ющенка про небажання Москви бачити його президентом України.

Карасьов зазначив, що, демонструючи публічно небажання мати президентом Ющенка, Кремль починає грати за нього.

"З рейтингом ситуація така. Є закриті і відкриті джерела, які дають сьогодні Ющенку 6,8-7%. І московський Фонд громадської думки міряв і український НІСД (Національний інститут стратегічних досліджень), це перше. По-друге, більше як 30% виборців ще не визначились. По-третє, рейтинги Януковича і Тимошенко стабільні і не демонструють тенденції до підвищення. По-четверте, демонструє тенденцію до зниження рейтинг Яценюка", - розповів політолог.

Карасьов упевнений, що за певних умов - історичної, електоральної і економічної кон"юнктури, Ющенко може набрати рейтинг.

"Він зможе конкурувати з Тимошенко і вийти у другий тур. В другому турі гра інша", - наголосив він.

Експерт також вважає, що Ющенко, на відміну від Росії, не хоче використовувати пресу для підвищення свого рейтингу.

"Російська модель президентства - рейтингова. Це означає, що будь-яка ситуація витискається на сухо на користь президента. За допомогою маніпуляції ЗМІ підвищується рейтинг і тоді виходить, що у Путіна і Медведєва рейтинг 70%. При тому, що уряд у Росії підтримують лише 30%. Ющенко не хоче штучної маніпуляції ЗМІ цифрами для того, щоб набивати рейтинг", - наголосив Карасьов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ющенко може позмагатись з Тимошенко у другому турі - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі