понеділок, 15 грудня 2008 09:39

Ющенко і Тимошенко привітали працівників суду

Президент України Віктор Ющенко і прем"єр-міністр Юлія Тимошенко привітали суддів з професійним святом – Днем працівників суду.

Як мовиться в поздоровленні Президента України, "покликаний стояти на варті закону, правди і справедливості, суддя завжди був шанованою особою в українському суспільстві".

"На вас покладена особлива відповідальність – провідна роль у розвитку України як демократичної європейської держави, в якій затверджено верховенство права. Досягнення цієї стратегічної мети вимагає від суддів високого професіоналізму, принциповості і твердої цивільної позиції", - зазначив Ющенко.

Прем"єр у своєму поздоровленні зазначила: "Перетворення України на дійсно правову державу, в якій гарантується ефективне судочинство, справедливий розгляд справ незалежним, компетентним і неупередженим судом, можливе за умови плідної співпраці і розвитку конституційного партнерства уряду із законодавчою і судовою гілками влади, впровадження європейських стандартів незалежності суддів", - повідомляє УНІАН.

"Саме тому в Україні найактуальнішим питанням є здійснення судової реформи з метою удосконалення системи судового устрою, створення функціонально і фактично незалежного правосуддя, забезпечення вільного доступу кожного громадянина до суду", - зазначила Тимошенко.

Вона виразила упевненість, що саме "таким шляхом можна підвищити авторитет судової влади, забезпечити верховенство права, належний захист прав і свобод людини й інтересів держави".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Тимошенко привітали працівників суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі