четвер, 25 жовтня 2007 15:13

Ющенко Януковичу: "Таке ставлення до дітей-сиріт неприпустиме"

Президент Віктор Ющенко просить прем"єр-міністра Віктора Януковича забезпечити захист прав і законних інтересів дітей, особливо дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської турботи.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента з посиланням на лист Ющенка Януковичу.

Ющенко підкреслює, що, указ N376/2007 від 4 травня, яким він, зокрема, доручив Кабінету Міністрів до 1 липня розробити комплекс заходів, спрямованих на створення умов для ефективного й доступного медобслуговування дітей, розвитку лікувальних закладів, залишається невиконаним.

"Таке ставлення до вирішення проблем дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської турботи, неприпустиме", - сказав Ющенко.

Крім цього, необхідно було забезпечити надання соціальної допомоги дітям-сиротам у розмірі не меншому за подвійний прожитковий мінімум, тоді як у проекті бюджету-2008 передбачено лише субвенції місцевим бюджетам на ці виплати.

"Прошу невідкладно забезпечити виконання відзначених завдань Указу Президента України й повідомити про дії, спрямовані на вирішення порушених питань", - сказано в листі Ющенка.

4 травня Ющенко доручив Кабміну посилити захист прав й інтересів дітей-сиріт.

У березні Ющенко закликав голів державних обласних адміністрацій, не здатних подбати про дітей-сиріт у своїх регіонах, зокрема, відкривати нові дитячі будинки сімейного типу, подати у відставку, пишуть Українські новини.



Зараз ви читаєте новину «Ющенко Януковичу: "Таке ставлення до дітей-сиріт неприпустиме"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі