понеділок, 23 червня 2008 13:11

Ющенка намагаються підставити його найближчі радники - голова Верховного Суду

Голова Верховного Суду Василь Онопенко вважає загрозою державного перевороту можливе прийняття Верховною Радою 2-х законопроектів про судову реформу, внесених на розгляд парламенту Президентом Віктором Ющенком 27 грудня 2006 року.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Верховного Суду.

"Сьогодні в Україні фактично повторюється ситуація 2004 року - відбувається спроба неконституційного захоплення державної влади шляхом використання владних повноважень. В 2004 році це робилося в рамках виборчого процесу на президентських виборах через створення державної системи фальсифікації результатів виборів, тепер у рамках законодавчого процесу", - сказано в повідомленні.

Онопенко вважає, що метою прийняття цих законопроектів є встановлення деякими політичними силами контролю над судами й суддями й створення нормативно-правових можливостей для неправомірного використання судів у політичній боротьбі, задоволення приватних і корпоративних інтересів.

"Мова йде про "приватизацію" державного правосуддя, що загрожує національній безпеці України, судовому захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина, функціонуванню державної влади на принципах й основах, визначених Конституцією України", - сказано в повідомленні.

Також Онопенко зазначає, що сьогодні для прийняття цих законопроектів об"єднали зусилля колишні політичні противники, що мали різні погляди на судову реформи.

"Звертає увагу об"єднання зусиль основних діючих осіб руйнування вітчизняного правосуддя. Коли під час торішньої політичної кризи вони "рвали" суди з різних сторін, ведучи між собою політичну боротьбу, то сьогодні бачимо об"єднання їхніх зусиль заради знищення правосуддя й приватизації його можливих уламків", - сказано в повідомленні.

Онопенко зазначив, що небезпека ситуації в тому, що ця судова реформа зневажає волю Ющенка, що ще в 2007 році своїм листом відкликав відповідні законопроекти з парламент, але разом з тим під його підписом з"являються листи про їх підтримку.

Він допускає, що Ющенка намагаються підставити його найближчі радники.

Онопенко сподівається, що Ющенко й більшість депутатів не допустять проведення цієї судової реформи.

13 червня Онопенко звернувся до депутатів Ради із закликом не підтримувати зазначених законопроектів, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка намагаються підставити його найближчі радники - голова Верховного Суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі