середа, 28 травня 2008 20:04

Уряд оголосив про ліквідацію "Укратомпрому"

Ліквідаційна комісія "Укратомпрому" офіційно оголосила про ліквідацію цього державного концерну.

Відповідне оголошення опубліковане в газеті "Урядовий кур"єр" (N96 від 28 травня).

Згідно з повідомленням, претензії кредиторів приймаються протягом двох місяців від дня оголошення про ліквідацію концерну.

29 грудня 2006 року уряд ухвалив рішення створити концерн "Укратомпром" для організації елементів незамкнутого циклу виробництва ядерного палива в Україні. Передбачалося, що до "Укратомпрому" ввійдуть шість державних підприємств і чотири науково-дослідні інститути. Пізніше Кабмін доповнив перелік учасників ДК "Укратомпром" компанією ВАТ "Турбоатом".

Президент України указом N706 від 13 серпня 2007 р. призупинив дію постанов Кабміну про створення державного концерну "Укратомпром" і звернувся до Конституційного Суду з поданням щодо відповідності постанов Конституції.

КС відмовив у відкритті провадження за поданням президента. Крім того, підприємства - учасники "Укратомпрому" оскаржили в Адміністративному суді Києва законність указу Президента про призупинення дій постанов Кабміну про створення концерну.

24 грудня 2007 року Кабінет міністрів скасував свої постанови про створення держконцерну "Укратомпром".

27 грудня міністр палива та енергетики Юрій Продан повідомив, що Мінпаливенерго має намір відновити об`єднання підприємств атомно-промислового комплексу в одну структуру. При цьому він зазначив, що в новій структурі не буде НАЕК "Енергоатом".

У квітні 2008 року Кабінет міністрів доручив Міністерству палива та енергетики до серпня завершити процедури, пов`язані з ліквідацією держконцерну "Укратомпром", і подати на затвердження уряду ліквідаційний баланс, а також проекти засновницьких документів зі створення концерну "Ядерне паливо".

Головою ліквідаційної комісії ДК "Укратомпром" був призначений заступник міністра палива та енергетики Юрій Недашківський, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Уряд оголосив про ліквідацію "Укратомпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі