понеділок, 15 вересня 2008 10:23

Уряд ліквідував "Укрспирт"

Кабінет Міністрів ліквідував Державний концерн спиртової й лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт".

Про це сказано в постанові Кабміну N 820 від 10 вересня.

Цією же постановою Кабмін створив Державну службу спиртової й лікеро-горілчаної промисловості при Міністерстві аграрної політики як урядовий орган.

Відповідно до тексту постанови, уряд також ліквідував обласні державні об"єднання спиртової й лікеро-горілчаної промисловості, які входили до складу "Укрспирту".

Кабмін доручив Мінагрополітики вжити заходів щодо ліквідації концерну й обласних державних об"єднань, а також забезпечити контроль діяльності державних підприємств спиртової й лікеро-горілчаної промисловості, які входять до сфери управління міністерства.

Цією же постановою Кабмін визначив відповідний перелік, до якого увійшли 85 держпідприємств.

Крім того, уряд передав держпідприємство "Житомирський лікеро-горілчаний завод" і дочірні підприємства "Ладижинський завод "Екстра" (Ладижин, Вінницька область) і "Межирічківський вітамінний завод" (Межирічка, Кіровоградська область) державної акціонерної компанії "Укрмедпром" у сферу управління Мінагрополітики.

У січні-червні "Укрспирт" скоротив виробництво спирту на 8% або 1,1 млн. дав до 12,71 млн. дав, скоротивши об"єми товарної продукції в порівняльних цінах на 6,7% або 50 млн. гривень до 690 млн. гривень.

2007 рік спиртові заводи концерну закінчили із прибутком 9 млн. гривень.

До складу "Укрспирту" входило 8 обласних державних об"єднань спиртової й лікеро-горілчаної промисловості, 76 державних спиртових заводів, які забезпечують 95% виробництва спирту в Україні.

"Укрспирт" був створений відповідно до постанови Кабміну від 29 червня 1996 року "Про вдосконалення управління підприємствами спиртової й лікеро-горілчаної промисловості", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Уряд ліквідував "Укрспирт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі