середа, 08 вересня 2021 17:00

Уряд готує санкції проти росіян за Керченський міст

Уряд готує санкції проти росіян за Керченський міст
Санкції пропонують застосувати строком на 5 років. Фото: pixabay.com

Кабінет міністрів України пропонує запровадити санкцій щодо 30 осіб, які причетні до незаконного спорудження мосту через Керченську протоку і незаконного перепланування парків Севастополя.

"Уряд України реагуватиме на будь-які дії осіб, які загрожують порушенню українського суверенітету. Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб усі причетні до вчинення злочинів на території українського Криму понесли відповідальність за свої діяння", - зазначив заступник міністра з питань реінтеграції ТОТ Ігор Яременко, пишуть на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заявили про "сміттєвий колапс" у Криму

У разі виявлення майна на території України, санкції проти відповідних осіб заборонять користування ним. Також заборонять проведення експортно-імпортних операцій, виведення капіталів за межі території України, зупинять виконання економічних та фінансових зобов'язань.

Санкції пропонують застосувати строком на п'ять років.

1 жовтня 2020 року Європейський Союз розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту.

У чорний список увійшли дві фізичні особи й чотири компанії.

Зараз ви читаєте новину «Уряд готує санкції проти росіян за Керченський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі