четвер, 05 грудня 2013 12:57

Уряд домовляється з Москвою будувати перехід через Керченську протоку

Уряд домовляється з Москвою будувати перехід через Керченську протоку
Фото: vkurse.ua

Український уряд під час переговорів з російськими колегами у Москві розглядав питання будівництва транспортного переходу між двома країнами.

4 грудня  делегація українського уряду під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Юрія Бойка здійснила робочу поїздку до Москви, де провела переговори з представниками уряду Російської Федерації під керівництвом першого заступника голови уряду РФ Ігоря Шувалова щодо розвитку торговельно-економічного співробітництва та співпраці в інфраструктурних проектах і енергетиці, - повідомляють у прес-службі уряду.

Юрій Бойко та Ігор Шувалов також зустрілися з прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Серед питань щодо спільної реалізації інфраструктурних проектів розглядалися, зокрема, перспективи будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв каже, що Росія домовилася з Януковичем про широку співпрацю

Сторони також обговорили вирішення проблемних питань постачання до Російської Федерації української продукції, зокрема її митного оформлення. Обговорювалося зняття проблемних питань при постачанні української кондитерської, м'ясо-молочної продукції, питання сертифікації у РФ українських залізничних вагонів, відновлення постачання на російський ринок української трубної та іншої продукції.

Серед основних напрямків українсько-російської співпраці в авіаційній галузі розглядалися проекти кооперації у виробництві регіональних літаків сімейств Ан-148/Ан-158, схема кооперації та графік спільних робіт за програмою військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70, відновлення серійного виробництва модернізованого транспортного літака Ан-124-100 "Руслан" - Ан-124-200 для потреб оборонно-промислових комплексів України та Росії.

Сторони також обговорили питання військово-технічного співробітництва.


Зараз ви читаєте новину «Уряд домовляється з Москвою будувати перехід через Керченську протоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі