вівторок, 18 вересня 2007 09:01

УНСО відзначила День окупації Західної України радянськими військами біля консульства Росії

Близько 100 представників УНСО і партії "Всеукраїнська громада" пройшли в понеділок по центру Львова з факельним ходом на згадку про "день окупації Західної України радянськими військами".

Учасники акції під барабанний бій з факелами в руках пройшли до консульства Росийськой Федерації, регулярно скандуючи "Слава нації, смерть ворогам", а також "17 вересня - день окупації". У голові колони учасники акції несли великий український прапор і меч.

Під консульством відбувся мітинг, на якому виступив син головного командира Української повстанської армії Юрій Шухевич. Він заявив, що учасники ходу прийшли до консульства тому, що вважають 17 вересня не днем возз"єднання Східної і Західної України, а днем окупації з боку Радянського Союзу. Учасники акції також вимагали визнати геноцидом українського народу голодомор 1932-33 років.

Після цього до пікетників вийшов представник російського консульства і запросив їх на зустріч з генконсулом. На зустрічі генконсул у відповідь на заяви учасників акції, сказав, що свого часу жителі Західної України "завжди мріяли возз"єднатися з побратимами" зі сходу, і коли в Західну України увійшли радянські війська, їх зустрічали з квітами. Він також визнав, що після цього відбулися репресії, але вони на совісті тоталітарного режиму, що був тоді в СРСР, і сучасна демократична Росія відреклася від них вже давно.

Потім пікетники пройшли пішим маршем на Марсове поле, де поховані останки жертв сталінських репресій, де поклали квіти, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «УНСО відзначила День окупації Західної України радянськими військами біля консульства Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі