пʼятниця, 11 листопада 2022 23:41

Укренерго назвало регіони, в яких 12 листопада будуть відключати світло

Укренерго назвало регіони, в яких 12 листопада будуть відключати світло
Столиця та кілька регіонів знову будуть позбавлені світла за графіком. Фото: slovoidilo.ua

В Україні 12 листопада діятимуть планові відключення електроенергії в період з 00:00 до 24:00 у семи регіонах - Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Аварійних відключень електроенергії не прогнозується, повідомляє компанія Укренерго.

Згідно із заявою компанії, Українські енергетики докладають усіх зусиль, щоб зберегти стабільність енергосистеми. Однак вони нагадують, що громадяни повинні дбайливо ставитися до споживання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго розповіли, коли покращиться ситуація з електрикою

Особливо, відзначили в компанії, це стосується годин пікового навантаження на енергетичну систему. Економія дозволить уникнути аварійних позапланових відключень.

Раніше в компанії Yasno пояснили, чи є загроза повного знеструмлення в Україні. За їх словами, поки що українці можуть видихнути - загрози повного знеструмлення немає.

Уряд вирішив звільнити від сплати ввізного мита і ПДВ імпорт генераторів, електродвигунів і обігрівачів і трансформаторів. Це допоможе українцям пережити перебої зі світлом і теплом, наситивши внутрішній ринок.

Зараз ви читаєте новину «Укренерго назвало регіони, в яких 12 листопада будуть відключати світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі