субота, 08 березня 2014 12:33

Українську проблему потрібно вирішити політичним шляхом - МЗС Китаю

Українську проблему потрібно вирішити політичним шляхом - МЗС Китаю
Фото: tsn.ua

Китай закликає до політичного врегулювання ситуації в Україні. Про це заявив міністр закордонних КНР Ван І, повідомляє РИА Новости.

"Китай продовжує контакти з усіма зацікавленими сторонами. Ми маємо намір зіграти конструктивну роль в політичному рішенні української проблеми", - сказав глава МЗС КНР на прес-конференції в рамках другої сесії Всекитайських зборів народних представників в Пекіні.

"На жаль, були причини того, що ситуація в Україні дійшла до сьогоднішньої стадії", - зазначив він.

Ван І додав, що Китай закликає захищати інтереси українців усіх національностей для забезпечення регіонального миру і стабільності.

"Найважливішим зараз є збереження спокою і стриманість, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості. Необхідно шляхом переговорів і консультацій перевести українську проблему на шлях політичного рішення", - сказав міністр.

Нагадаємо, раніше представник МЗС КНР Цинь Ган також говорив про необхідність вирішення проблем в Україні мирним шляхом, через діалог і консультації. У вівторок в ході бесіди президента РФ Володимира Путіна і голови КНР Сі Цзіньпіна було висловлено сподівання, що кроки, які зроблені російським керівництвом, дозволять знизити напруженість і забезпечити безпеку російськомовних громадян у Криму та східних регіонах України.

Зараз ви читаєте новину «Українську проблему потрібно вирішити політичним шляхом - МЗС Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі