четвер, 20 березня 2014 17:34

Українські військові чекають чітких вказівок щодо подальших дій - Тимчук

Українські військові чекають чітких вказівок щодо подальших дій - Тимчук

Росіянами повністю захоплять наші військові частини, якщо не впроваджувати зараз ніяких заходів.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"У Криму почали здавати війська. Ми попереджали про це кілька днів тому. Більшість кораблів вже або захоплені росіянами, або екіпажі самі підняли російські прапори. Те саме буде відбуватися з частинами, якщо негайно не впроваджувати якихось заходів. Зараз дуже складна ситуація з нашими військовими частинами. Напевно стоїть тільки морська піхота. Але й вона потребує від військового керівництва чітких вказівок - "що робити?" і "які в них перспективи?". Треба чітке визначення, що взагалі відбувається і буде далі", - розповів Тимчук.

Він розповів, що військові плану евакуації поки не бачили.

"Вчора ми вперше почули якусь державну позицію, стосовно перспектив наших військ у Криму. Це було рішення Ради нацбезпеки про евакуацію цивільного населення і військових. Це повинні бути два окремих процеси. Якщо за цивільне населення можна домовитись, що просто буде вивезено за територію Криму, то як бути військовими? Тут виникає низка проблем. По-перше, як бути зі зброєю. Росіяни явно не будуть випускати наших військових озброєними. По-друге, що буде з військовим майном, технікою. Там де росіяни вдираються до наших частин, або їх впускають за бажанням колективів, то відразу починають проводити інвентаризація, щоб ніхто не розтягував це майно. Тобто росіяни мають конкретні плани на техніку, озброєння, обладнання. Я так розумію, що на базі цих частин будуть формувати так звану кримську самооборону, або армію Криму. А згодом там будуть дислокуватися російські військові, після того як Крим приєднається до складу Росії", - аналізував він.

Нагадаємо, вчора Кабмін затвердив план евакуації українців з Криму.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові чекають чітких вказівок щодо подальших дій - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі