неділя, 04 листопада 2007 14:32

Українські комуністи пропонують створити новий Комінтерн

Комуністична партія України (КПУ) готова виступити організатором підготовки і проведення засновницької конференції із створення нового, сучасного Комуністичного інтернаціоналу (Комінтерну).

Про це заявив другий секретар ЦК КПУ, народний депутат 5-го скликання Ігор Алєксєєв в Мінську (Білорусія), де 3-5 листопада проходить міжнародна зустріч комуністичних і робочих партій під назвою "90-і роковини Великої Жовтневої соціалістичної революції. Актуальність і життєвість її ідей. Комуністи в боротьбі проти імперіалізму, за соціалізм", повідомляє прес-служба КПУ у вівторок.

Виступаючи перед присутніми, Алєксєєв запропонував створити міжнародне об"єднання комуністичних і робочих партій, яке б постійно діяло, яке б координувало роботу національних лівих партій, підвищувало ефективність їхніх протестних виступів в боротьбі за свої права.

"В умовах глобалізації світового капіталу, нам, комуністам, всім істинно лівим силам, як повітря необхідно підсилити процес інтернаціоналізації комуністичного і робочого руху, процес інтернаціоналізації промислового, аграрного і "білокомірцевого" пролетаріату, процес інтернаціоналізації всіх людей найманої праці в боротьбі за свої права проти гніту капіталу", - сказав український комуніст.

"Нам потрібний новий, сучасний Комінтерн. Компартія України готова виступити організатором підготовки і проведення засновницької конференції із створення Комінтерну", - заявив І. Алексєєв.

У зустрічі в Мінську беруть участь представники 69 лівих партій з 62 країн Європи, Африки, Азії, Америки, Австралії.

З вітанням до учасників і гостей зборів звернувся президент Білорусії Олександр Лукашенко, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Зараз ви читаєте новину «Українські комуністи пропонують створити новий Комінтерн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі