середа, 19 листопада 2008 14:49

Українська інтелігенція відповіла Медведєву

Провідні представники української інтелігенції не згодні з позицією президента Росії Дмитра  Медведєва щодо Голодомору в Україні.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив директор Інституту літератури ім.Т.Шевченка Микола Жулинський.

"Завтра представники української інтелігенції оприлюднять свою заяву, в якій ми висловимо свою категоричну позицію, категоричну незгоду з тією позицією, яку висловив  Медведєв", - сказав він.

При цьому Жулинський додав, що, на його думку, "російський Президент, оскільки Російська Федерація вважає себе спадкоємцем СРСР, міг би схилити голову в знак пам"яті жертв Голодомору, оскільки то були громадяни СРСР, і таким чином проявити дружню до нас позицію".

Як зауважив Жулинський, серед представників української інтелігенції, які оприлюднять і підпишуть заяву, а потім "безперечно" надішлють  Медведєву, є голова Конгресу української інтелігенції Іван Драч, академік Іван Дзюба, Борис Олійник, Ніна Матвієнко та інші.

В контексті цього Жулинський закликав усіх провідних представників української інтелігенції приєднатися до такого звернення.

14 листопада Президент Росії  Медведєв заявив, що в Україні голод початку 1930 років використовується для досягнення скороминущих кон`юнктурних політичних цілей, і відмовився взяти участь у заходах до 75-х роковин Голодомору, що пройдуть в Україні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українська інтелігенція відповіла Медведєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі