вівторок, 19 вересня 2017 12:19

Українська армія отримає рекордне фінансування

Українська армія отримає рекордне фінансування
Фото: dt.ua

Витрати на оборонну сферу України становлять понад 6% ВВП. Це більше, ніж потрібно для членства в НАТО.

Про це заявив під час виступу у військовій академії США "Вест-Пойнт" президент Петро Порошенко.

"Ваша країна залишається світовим лідером у наданні практичної допомоги Збройним силам України. Завдяки певному технічному оснащенню, яке вже надали США, жертви серед українських солдатів суттєво знизилися, а завдяки новій оборонній техніці ми можемо зберегти більше життів – як цивільних, так і військових", - сказав Порошенко.

Разом із тим радник глави держави Юрій Бірюков у своєму Facebook відзначив, що 2018 року на фінансування української армії виділять рекордні кошти.

"До рекордного проекту бюджету МО в розмірі 83,3 мільярда гривень на наступний рік, ми можемо отримати додатково 13 мільярдів гривень як допомогу від США. Це не кредит, не борг - це допомога. Допомога технологіями, навчанням, зброєю, екіпіровкою, реабілітацією", - наголосив Бірюков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ар'єв заінтригував "позитивним українським днем" у ПАРЄ

Сенат США схвалив проект "Закону про бюджет США на потреби національної безпеки 2018 року". Документ передбачає виділення $500 млн для підтримки України у безпековій та оборонній сферах. Рішення про надання ЗСУ летального озброєння повинен ухвалити президент США Дональд Трамп.

У "Блоці Петра Порошенка" сподіваються, що інші країни приєднаються до цієї ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «Українська армія отримає рекордне фінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі