понеділок, 24 квітня 2017 16:33

Українцям обіцяють перевірку декларації Порошенка

Українцям обіцяють перевірку декларації Порошенка
Раніше у НАЗК обіцяли перевірити декларацію президента до травня. Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевірку декларацій за 2016 рік президента, прем'єра і членів уряду.

За відповідне рішення члени Агентства проголосували на позачерговому засіданні у понеділок, повідомляє "Українська правда".

На засіданні зібрались усі чотири члени НАЗК. Відповідальний за цей напрямок Руслан Радецький пояснив, що перевірка декларацій за 2015 рік цих чиновників не закінчилась.

"З низки незалежних від нас причин перевірка декларацій за 2015 рік ще не завершилась. Але уже подані декларації за 2016 рік. Суспільство вимагає їхньої перевірки. Я думаю, що це навіть плюс, бо ми зможемо їх порівнювати", – розповів він.

Члени НАЗК запевнили, що старт перевірок нових декларацій не скасовує перевірку всіх документів за 2015 рік.

Агенство почало повну перевірку декларацій за 2015 рік п'яти чиновників, серед яких заступник прокурора Одеської області Олег Косьяненко і суддя вищого госпсуду Світлана Владимиренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді нагадали про віллу президента в Іспанії

Декларацію президента почали перевіряти у кінці лютого.

У грудні 2016 року НАЗК попросили перевірити декларацію президента.

На думку правників парламентського комітету з протидії корупції, президент порушив закон, коли не вказав у декларації віллу в Іспанії, записану на його компанію.

Зараз ви читаєте новину «Українцям обіцяють перевірку декларації Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі