вівторок, 22 лютого 2011 14:25

Українці збирають підписи, щоб позбутися Могильова

Мережа громадянської дії "Опір" вимагає від президента України Віктора Януковича звільнити Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. З цією метою активісти збирають підписи під відповідною петицією.

На переконання представників мережі, Міністерство внутрішніх справ перетворилось на репресивний інструмент, за допомогою якого переслідуються громадські активісти та опозиційні політики. Незаконні затримання, обшуки, "профілактичні бесіди" повертають країну до тоталітарного минулого.

"Ми, українські громадяни, вважаємо, що за час, протягом якого Міністерство внутрішніх справ України очолює Анатолій Володимирович Могильов, спостерігається планомірна деградація інституту правоохоронних органів. Зокрема, різко зросла порівняно з минулими роками кількість неправомірних дій з боку правоохоронців щодо українських громадян та іноземних гостей нашої держави, щодо журналістів, збільшилася кількість випадків несанкціонованих затримань українських та іноземних громадян з боку працівників міліції, випадків побиття і загибелі наших громадян у міліцейських відділках", - уточнили активісти.

Резонансні правопорушення, за їхніми даними, а саме,  побиття міліціонерами працівників ЗМІ, зокрема, Юрія Стеценка з Полтави, Артема Фурманюка з Донецька, працівників видання "Свободная Одесса", загибель у квітні 2010 року в Шевченківському РУВС м. Києва студента Ігоря Індила і досі не отримали належної правової оцінки з боку керівництва правоохоронних органів, і передусім МВС.

"Враховуючи всі наведені обставини, вимагаємо від Вас найближчим часом усунути вище керівництво МВС на чолі з Анатолієм Могильовим від виконання своїх обов'язків", - йдеться у зверненні до Януковича, яке разом з підписами буде публічно передано в Адміністрацію президента України.

Зараз ви читаєте новину «Українці збирають підписи, щоб позбутися Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі