четвер, 07 серпня 2014 14:46

Україна завтра затвердить санкції проти Росії

Україна завтра затвердить санкції проти Росії
Фото: www.segodnya.ua

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що на завтрашньому засіданні уряду буде затверджена низка секторальних та індивідуальних санкцій, які Україна застосує проти осіб, які підтримують анексію Криму і збройний конфлікт на сході України.

"Наші дії будуть адекватні і симетричні", - заявив міністр.

Коментуючи заяву російського прем'єра Дмитра Медведєва про заборону для літаків українських авіакомпаній літати через територію Росії до інших країн - Грузії, Вірменії, Азербайджану та Туреччини - пан Петренко заявив, що нічого страшного у цьому немає. "Тим паче, що це небезпечно - вони люблять збивати літаки", - зазначив він.

Однак, за словами міністра, Україна, користуючись виклично правовими механізмами, не буде залишати дії Росії без відповіді.

Він також заявив, що відмова російських компаній від польотів у Крим свідчить про ефективність запроваджених санкцій.

Раніше у четвер російський уряд ухвалив рішення заборонити транзитні рейси українських авіакомпаній через свою територію до низки країн.

Дмитро Медведєв на засіданні російського кабміну також оголосив перелік іноземної продукції, на яку Росія накладає санкції у відповідь на санкції проти неї з боку західних країн.

Зараз ви читаєте новину «Україна завтра затвердить санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі