середа, 26 листопада 2008 09:36

Україна відмовилася від переговорів щодо вступу Росії до СОТ

Україна відмовилася від переговорів щодо вступу Росії до СОТ
У ході засідання робочої групи щодо вступу Росії до СОТ у Женеві українська і російська делегації дійшли угоди, що Україна не братиме участі в двосторонніх переговорах щодо вступу Росії до СОТ. "Як ми і припускали, українська сторона відмовилася від ведення двосторонніх переговорів", - повідомив "Комерсант-Україна" за підсумками засідання директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку Росії Максим Медвєдков.

За словами джерела, близького до секретаріату СОТ, російській делегації вдалося переконати українських колег, що режим вільної торгівлі, що діє між країнами, значно вигідніший для України, ніж режим торгівлі СОТ. "По суті, Україна і Росія і так вже мають режим вільної торгівлі - про що ж ще говорити", - сказав співбесідник.

Відмову від переговорів не підтримують ані в БЮТ, ані в Партії регіонів. "З погляду економіки доцільніше було залишитися в робочій групі - це дало б можливість врегулювати спірні питання, - вважає народний депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков. - Проте, Україна обрала ненормальний шлях: спочатку загострити відносини з Росією, а потім йти на економічні поступки".

А голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики, народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін назвав таке рішення незрозумілим. "Скажу чесно, той, хто ухвалив це рішення, - просто дурень", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна відмовилася від переговорів щодо вступу Росії до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі