неділя, 03 серпня 2014 14:44

Україна продовжує постачати до Росії зброю - економіст

Україна продовжує постачати до Росії зброю - економіст
Володимир Дубровський Фото: ipress.ua

Українські санкції мають торкнутися військового співробітництва. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів економіст Володимир Дубровський, коментуючи санкції уряду України щодо російських компаній.

"Значна частина нашого експорту до Росії — військова продукція. Тому українські санкції, насамперед, мали б торкнутися військового співробітництва. Україна продовжує постачати до Росії зброю, обслуговувати її, в тому числі стратегічні ракети. Російські військові користуються зброєю на якій, можливо, стоять українські агрегати. Такого роду співробітництво — не припустимо", - розповів експерт.

Він зазначив, що російським компаніям треба заборонити працювати на території України.

"Дивно, що про українські санкції заговорили тільки зараз. Лише після того, як почали застосовувати санкції західні партнери. Ми мали б це робити відразу, як тільки Росія захопила Крим. Україна мала подати приклад для Заходу. А ми продовжуємо якісь переговори по газу, сплачуємо борги. Нам варто згортати торговельні стосунки з Росією. Всерівно цього не уникнути і це зробить Росія. Тому краще демонстративно це зробити самим, ніж чекати", - зауважив Дубровський.

Економіст зазначив, що санкції можуть торкнутися російських банків: "Банки з російським капіталом мають бути відсічені від рефінансування Нацбанка. Наступний крок – це заборонити їм проводити частину операцій. Обмеження вплине на довіру до фінустанов. Банки почнуть втрачати клієнтів, а це найболючіше. Заборонити усі операції — це сильний крок. Тому що постраждає не тільки банк, але й клієнти — населення, підприємства. Позиція уряду має бути спрямована на те, що зайняті на підприємствах люди мають постраждати мінімально, а керівництво — максимально. Оскільки керівники винні в тому, що не переорієнтували свої ринки".

Нагадаємо, що український уряд планує ввести санкції проти російських компаній. Державній фіскальній службі доручили скласти списки компаній з російським капіталом, що здійснюють діяльність на території України, для вивчення можливості введення санкцій щодо них.

Зараз ви читаєте новину «Україна продовжує постачати до Росії зброю - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі