середа, 03 травня 2006 12:53

Україна платитиме НАТО по 5 гривень за кожного українця

Внесок України в бюджет НАТО після вступу до Альянсу складатиме близько 5 грн на кожного українця за рік. Про це повідомив директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Мішель Дюре.

- Якщо завтра, гіпотетично, Україна вступила б до Альянсу, то для кожного українця це коштувало б близько 5 грн на рік. Саме така загальна сума внеску до бюджетів НАТО, - сказав Дюре.

- Звичайно, це приблизні розрахунки, але ця сума розрахована за формулою, яка використовувалася для нових членів НАТО. Наприклад, членство Польщі в Альянсі сьогодні коштує також близько одного долара на рік за одного жителя, - додав він.

Дюре відзначив, що розрахунок проводиться відносно ВВП.

Водночас він підкреслив, що не треба забувати, що для вступу до Альянсу необхідно провести реформи економіки, збройних сил й інших секторів, і це, звичайно, вимагає досить великих витрат.

- Заява про дорожнечу вступу до Альянсу - це міф, а проводити реформи Україні доведеться у будь-якому випадку" - впевнений представник НАТО.

Раніше перший заступник міністра закордонних справ України Антон Бутейко сказав, що Україна може стати членом НАТО в 2008 році, пише forUm.

Зараз ви читаєте новину «Україна платитиме НАТО по 5 гривень за кожного українця ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі