вівторок, 08 лютого 2022 22:54

Україна отримає від Британії реальну зброю для протистояння на морі

Україна отримає від Британії реальну зброю для протистояння на морі
У січні в Україну з Британії прибули протитанкові системи. Фото: Міноборони

Україна отримає від Великої Британії ракетне озброєння для кораблів. Воно дозволить протистояти Росії в Чорному і Азовському морях.

Про це розповів посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю Радіо НВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія перекинула до України елітний спецназ

"Британія шукає друзів, і Україна на цю роль в принципі підходить. Незважаючи на багаж проблем, які тягне дружба з нашою державою, а це перш за все протистояння з РФ, Британія готова до такого кроку", - сказав Пристайко.

Посол зазначив, що вже підписано військових угод між Україною та Британією на 2 млрд доларів.

Угоди передбачають реалізацію чотирьох конкретних проєктів. Один з них - споруда в Шотландії двох кораблів, які переобладнуються під потреби українських військових. Крім того, це споруда кораблів спочатку на Британських, а потім на українських верфях.

"І це ракетне озброєння. Вперше наші Збройні сили отримають реальну зброю, ракети, які нам дозволять що-небудь протиставити Росії в Чорному і Азовському морях", - додав дипломат.

25 січня до Києва прилетів черговий спецрейс з озброєнням для української армії від США.

18 січня в Україну з Британії прибули протитанкові системи. Ідеться про ракети NLAW - спільну розробку Британії та Швеції. У Міноборони запевнили, що надані засоби будуть використані лише для самооборони.

Пізніше Британія відправила в Україну 2 тис. одиниць протитанкової зброї і близько 30 елітних військовослужбовців, які навчатимуть українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає від Британії реальну зброю для протистояння на морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі