четвер, 17 квітня 2014 14:17

Україна отримала право на вступ до ЄС

Україна отримала право на вступ до ЄС
Фото: hronika.info

Україна та інші країни Східного партнерства мають європейську перспективу і можуть подати заяву про членство.

Про це йдеться в резолюції Європейського парламенту.

"(ЄП) Знову підкреслює, що угоди про асоціацію з Україною та іншими країнами Східного партнерства не є кінцевою метою у відносинах з ЄС, і зазначає, що, відповідно до статті 49 Договору про ЄС, Грузія, Молдова і Україна, як будь-яка інша європейська держава, мають європейську перспективу і можуть подавати заяви про прийом в члени Союзу за умови, що вони дотримуються принципів демократії, поваги основних свобод і прав людини, прав меншин і забезпечують верховенство права", - стверджується в резолюції, прийнятій Європейським парламентом у четвер в Страсбурзі на останньому пленарному засіданні.

Крім того, Європарламент зазначив, що побоювання Росії щодо процесу асоціації України та інших східних сусідів з ЄС "повинні бути належним чином вирішені і пояснені з тим, щоб зменшити побоювання нових геополітичних розділових ліній на європейському континенті".

"Кожна країна має повне право зробити свій політичний вибір, а відносини ЄС зі Східними партнерами спрямовані на просування процвітання і зміцнення політичної стабільності, від чого Російська Федерація також виграє", - упевнені в Європарламенті.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала право на вступ до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі