четвер, 14 серпня 2008 11:48

Україна обурилася порушенням Росією мирних домовленостей з Грузією

Україна стурбована інформацією про порушення Росією домовленостей із Грузією щодо припинення воєнних дій.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ, з посиланням на слова заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісєєва.

"Висловлюємо жаль, що із Грузії надходить інформація про порушення російською стороною домовленостей з припинення воєнних дій, які супроводжуються мародерством і грабежом мирного населення", - сказано в повідомленні.

Такі дії можуть спричинити подальше збільшення числа біженців та переміщення громадян, що ускладнює надання гуманітарної допомоги громадянам.

Все це може призвести до гуманітарної катастрофи в регіоні.

Україна закликає до суворого дотримання досягнутих домовленостей, надання й забезпечення безпеки гуманітарних коридорів, повноцінному дотриманню норм міжнародного гуманітарного права.

Також Україна сподівається на якнайшвидше створення міжнародних миротворчих механізмів, які забезпечать справедливе й стабільне врегулювання конфлікту в Грузії, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна обурилася порушенням Росією мирних домовленостей з Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі