середа, 21 жовтня 2020 22:27

Україна не постачатиме воду для розвитку російського ВПК в окупованому Криму - Джапарова

Україна не постачатиме воду для розвитку російського ВПК в окупованому Криму - Джапарова
Україна не буде задовольняти потреби російського військово-промислового комплексу у водних ресурсах - Джапарова. Фото: glavcom.ua

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголосила, що Україна не постачатиме воду для розвитку російського ВПК в окупованому Криму.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова спростувала усі звинувачення на адресу України з боку Росії у водній блокаді Криму і наголосила на повній відповідальності РФ як держави-окупанта за водопостачання на півострові відповідно до міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.

Вона заявила, що Росія штучно політизує питання води, перекладаючи свою відповідальність на Україну.

"Україна не перекривала жодних природних водотоків чи річок, через які вода потрапляє в Крим, лише призупинила ту штучну водну преференцію, яку колись надавала для прискореного розвитку економіки та сільського господарства півострова. Це ціна окупації, яка лише буде зростати, та, напевно те, про що Росія мала думати перш, ніж наважуватись на злочин окупації української території", - розповіла Джапарова.

Перша заступниця міністра пояснила, підвищений попит на воду в Криму пояснюється неправомірними діями РФ, яка мілітаризує півострів та штучно змінює демографічний склад його населення у порушення норм міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меджліс висловився щодо залучення Туреччини до Кримської платформи

"Україна не буде задовольняти потреби російського військово-промислового комплексу у водних ресурсах. Власні водні ресурси Криму здатні забезпечити потреби населення півострова у воді навіть у найбільш посушливі роки", - зазначила Джапарова.

Вона відзначила, що у своїх закидах у бік України Росія апелює до захисту прав людини. Водночас, всесвітньо відомим фактом є те, що Росія грубо порушує норми міжнародного гуманітарного права та права людини на тимчасово окупованому півострові, що відображено у відповідних щорічних резолюціях ГА ООН, а також у спеціальних доповідях Генерального секретаря ООН щодо ситуації з правами людини в АРК та м. Севастопіль.

Після незаконної анексії Криму російські окупанти продовжують цілеспрямовану політику щодо зміни його демографічної структури. Вони витісняють українське населення з Криму. З іншого боку, вони заводять туди російських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Україна не постачатиме воду для розвитку російського ВПК в окупованому Криму - Джапарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі