вівторок, 18 жовтня 2022 17:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може вжити заходів стосовно Білорусі – Данілов

Україна може вжити заходів стосовно Білорусі – Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов каже, що у Києві слідкують за ситуацією у Білорусі. Фото: eastnews.ua

Україна може вжити заходів воєнного характеру щодо Білорусі.

Але білоруський народ не бажає війни, на відміну від деяких політичних діячів цієї країни. Секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олексій Данілов сказав про це в інтерв'ю естонському національному телерадіомовленню ERR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи бачать США "тривожні" військові ознаки у Білорусі: у Пентагоні відповіли

"Ми дуже уважно стежимо за тим, як росіяни використовуватимуть білоруську територію, і в разі потреби нами будуть ухвалені всі необхідні рішення, у тому числі воєнного характеру. Це рішення за президентом, який є верховним головнокомандувачем", – вказав він.

Данілов наголосив, що Білорусь давно окупована Росією в економічному, політичному та інших сенсах.

"Але ми враховуємо, що є білоруський народ, який не має жодного бажання воювати з нами, про це відомо не лише нам, а й усім іншим, включаючи Путіна. Ми не нападали і не збираємося нападати на Білорусь, ми захищаємось. І білоруський народ для нас є дружнім народом, на відміну від деяких політичних діячів", – підсумував Данілов.

До Білорусі почали прибувати перші військові ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до так званого регіонального угруповання. Загалом в країні будуть розміщені трохи менш як 9 тис. російських військових. Про це повідомив начальник управління міжнародного військового співробітництва міноборони Білорусі Валерій Ревенко.

У ніч проти 15 жовтня до Білорусі прибули ешелони з російськими військами.

Це перші партії солдатів, що мають увійти до анонсованого "регіонального угруповання". Про це повідомляє міноборони Білорусі. Білоруська влада поширила відео, де видно, як російських армійців зустрічають із хлібом-сіллю.

10 жовтня Лукашенко заявив, що Росія і Білорусь домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Зараз ви читаєте новину «Україна може вжити заходів стосовно Білорусі – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі