субота, 02 квітня 2022 01:04

"Україна може отримати 500 млрд доларів" - Устенко

"Україна може отримати 500 млрд доларів" - Устенко
Україна отримає $500 млрд на післявоєнний розвиток. Фото: Pixabay

Україна може розраховувати на $400-500 млрд на відбудову країни з урахуванням заморожених активів Центрального банку Росії.

Про це в ефірі телеканалу Рада заявив радник президента з економічних питань Олег Устенко.

"Зараз ми можемо говорити про суму, яку Україна може отримати - між $400 і 500 млрд. Ми говоримо про 2-2,5 наших річних валових внутрішніх продукти. Але все одно цього буде недостатньо. Пошук додаткових коштів постійно триває. Ми розуміємо, що багато інвесторів підтвердили, що вони зайдуть в Україну, але треба розраховувати на контрибуції та репарації, які ми будемо отримувати від Російської Федерації", - повідомив Устенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США пообіцяли карати винних у воєнних злочинах

За словами радника президента, в цю суму входять активи Центрального банку РФ на суму $300 млрд, які вже заморожені на Заході. Ще $100 млрд можна буде отримати від заморожених активів найближчого оточення Путіна. Також, Україна очікує надходження допомоги від іноземних партнерів та фінансових фондів.

Члени ЄС досягли політичної згоди щодо додаткової допомоги для України у рамках Європейського фонду мирних можливостей. ЄС надасть Україні €500 млн військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Україна може отримати 500 млрд доларів" - Устенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі