четвер, 25 червня 2020 01:32

Україна і Туреччина відновлюють авіасполучення 1 липня

Україна і Туреччина відновлюють авіасполучення 1 липня
Україна і Туреччина відновлюють авіасполучення. Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом.

Співрозмовники домовилися про відновлення авіаційного сполучення по мірі послаблення карантинних заходів. Лідери країн розглядають 1 липня як дату відновлення авіасполучення між Україною й Туреччиною, інформує пресслужба ОП.

Глави держав обговорили ситуацію у світі довкола пандемії коронавірусу, а також заходи щодо її подолання.

Ердоган запевнив, що Туреччина зробить усе, щоб українські туристи почувалися комфортно та безпечно.

Президент України подякував за те, що турецька сторона приділяє увагу захисту прав та інтересів кримських татар в окупованому Криму.

Також Зеленський та Ердоган обговорили реалізацію домовленостей щодо будівництва на Херсонщині житла для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з АР Крим.

"За моїм дорученням наш уряд опрацьовує текст українсько-турецького міжурядового меморандуму, який визначатиме технічні питання будівництва", – зазначив президент України.

На завершення глави держав погодилися вжити додаткових заходів для фіналізації переговорів стосовно укладення угоди про вільну торгівлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Turkish Airlines відновить польоти в Україну

Раніше, п'ятий президент України, лідер політичної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко провів телефонні переговори з Міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу. Сторони обговорили актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин та безпекову ситуацію в Чорноморському регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Туреччина відновлюють авіасполучення 1 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі