неділя, 16 вересня 2012 11:36

Україна і Росія мають взаємно скасувати утилізаційні збори на імпорт авто - Хорошковський

Автор: Фото: news.ub.ua
 

Взаємне скасування утилізаційного збору на імпорт автомобілів Україною і Росією було б найкращим варіантом для обох сторін, вважає перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

"Що між нашими країнами утилізаційного збору взагалі не існувало - це для наших країн найкращий кращий варіант, і ми будемо намагатися його представляти нашим партнерам", - сказав він журналістам в кулуарах 9-ї Ялтинської щорічної зустрічі.

"Ми в переговорному процесі", - додав Хорошковський у відповідь на питання про реакцію російської сторони на таку ініціативу Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив про запровадження утилізаційного збору на сільгосптехніку

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 12 вересня оприлюднив постанову про введення утилізаційного збору на російські автомобілі і автобуси, граничні ставки якого практично адекватні запровадженим з 1 вересня в Росії.

Згідно з ним, юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного обігу транспортні засоби та кузови для них походженням з РФ, зобов'язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів або укласти відповідний договір з відповідними підприємствами з урахуванням затверджених урядом граничних цін.

На думку автоімпортерів, таке рішення України, яке не зачіпає інтереси імпортерів з інших країн, є оптимальним, оскільки інакше могли б послідувати санкції з боку СОТ.

У той же час автовиробники України вважають рішення Кабінету міністрів поспішним і погано підготовленим, що дозволить російським імпортерам фактично уникнути сплати збору.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія мають взаємно скасувати утилізаційні збори на імпорт авто - Хорошковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі