неділя, 23 травня 2021 04:28

Україна хоче отримати від НАТО розуміння перспектив членства - представник МЗС

Україна хоче отримати від НАТО розуміння перспектив членства - представник МЗС
Україна повинна отримати практичні гарантії захисту, а не тільки на папері, кажуть у МЗС. Фото: Reuters

Україна хоче отримати тимчасові рамки Плану дій щодо членства в НАТО і членства в Альянсі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми повинні чітко розуміти тимчасові рамки отримання ПДЧ, а потім і самого членства в Альянсі. Повинні отримати чітку перспективу, і зараз для цього найоптимальніший час. Росія завжди буде намагатися торгуватися з Заходом за Україну. Тільки чіткість з боку НАТО щодо майбутнього членства України в Альянсі дозволить на практиці мінімізувати російську загрозу", - сказав Боднар.

Заступник міністра додав, що Україна вже не влаштовує розповідь, що двері в НАТО для України відкриті.

"Загострення на фронті і концентрація російських військ на кордоні з Україною показали: поки ми не отримаємо членства в НАТО, до того часу Росія буде загрожувати силою чи ж продовжувати застосовувати силу, як це щодня відбувається на фронті", - підкреслив Боднар.

За його словами, Україна повинна отримати практичні гарантії захисту, а не тільки на папері, як Будапештський меморандум. Гарантією могла б бути постійна присутність ВМС країн НАТО в Чорноморському регіоні, резюмував дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО підкреслив важливу роль військового стримування

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що Україна поки не бачить позитивної реакції на наміри вступити до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Україна хоче отримати від НАТО розуміння перспектив членства - представник МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі